Hjem » Hulmursisolering: Hvad er det, pris mv.

Hulmursisolering: Hvad er det, pris mv.

Hvis du ejer et hus der er velegnet til hulmursisolering, så er der gode nyheder forude. Der kan nemlig være en hel del penge at spare på den årlige varmeregning ved at hulmursisolere boligen. Og det bedste ved det hele er, at det ikke engang vil ende med at koste dig en formue at få jobbet gjort. Hulmursisolering er nemlig en relativt økonomisk måde at ikke blot give dig selv et bedre indeklima, men samtidigt også lidt mere luft i dit budget. Læs derfor videre her, og find ud af hvad hulmursisolering egentlig går ud på, og hvorfor dette bestemt er en løsning som du bør tage op til seriøs overvejning.

1. Hvad er hulmursisolering?

Lad os som det allerførste dykke lidt dybere ind i hvad hulmursisolering egentlig er for en størrelse. Hvis du ikke ejer et murstenshus fra før 1920, så vil du med stor sandsynlighed eje et hus med hulmur på facaden – sammensat af en for- og bagmur. Og det er netop imellem disse to mure, at der vil være plads til isoleringen, der typisk vil blive blæst ind af en professionel montør.

2. Derfor er hulmursisolering en god idé

Det siger måske sig selv, men hvis du vælger hulmursisolering til dit hus, så vil du for det første være garanteret en langt varmere og mere energivenlig bolig. Hulmursisolering vil derfor også være med til at spare dig (ofte mange) penge på din årlige varmeregning. For med bedre isolering, så skal der jo nemlig heller ikke opvarmes nær så meget da huset vil være langt bedre i stand til at holde på den eksisterende varme. Der er med andre ord en tredobbelt fordel ved at vælge hulmursisolering – nemlig et bedre indeklima, en mere miljøvenlig måde at opvarme din bolig på og så selvfølgelig den økonomiske besparelse. Hulmursisolering er af disse grunde en rigtigt attraktiv løsning for mange mennesker, og vil uden tvivl også være det for dig.

3. Hvad koster hulmursisolering af dine ydervægge?

Hulmursisolering er som nævnt ovenfor en relativt billig affære, og især hvis man tager de langvarige besparelser med i ens betragtninger. Et almindeligt dansk villa- eller parcelhus kan nemlig hulmursisoleres for et sted mellem 10-30.000 kroner – eller 200-600 kroner pr. kvadratmeter der isoleres.

4. Hvor meget kan jeg spare ved at lade mine ydervægge hulmursisolere?

Det kan være vanskeligt at sige helt præcis hvor meget du vil komme til at spare ved hulmursisolering. Dette vil nemlig i høj grad afhænge af, hvor tykt et lag isolering du vælger at komme ind mellem dine for- og bagmure – og ikke mindst om du vælger blot at isolere en enkelt mur eller samtlige mure. Desuden vil din besparelse også afhænge af hvilken varmekilde du anvender til at opvarme din bolig. En ting er dog sikkert; du vil helt sikkert komme til at opleve en væsentlig besparelse med hulmursisolering. For at finde ud af hvor meget du rent faktisk vil komme til at spare, så anbefaler vi at du tager en snak med en professionel energirådgiver for at foretage en mere nøjagtig energiberegning.

Lignende nyheder