Hjem » Ergonomisk kontorstol til børn: Derfor er det så vigtigt

Ergonomisk kontorstol til børn: Derfor er det så vigtigt

Vores liv har aldrig været mere stillesiddende, og hverdagens fysiske aktiviteter er byttet ud med convenient living. Mange timer ved et skrivebord er ikke længere forbeholdt den voksne del af befolkningen. For mange børn foregår størstedelen af deres primære aktiviteter foran skærmen. Både i skolen og i fritiden. Tiden med socialt samvær bliver endog tilbragt foran skærmen. Derfor har det heller aldrig været vigtigere at prioritere den gode sidde- og arbejdsstilling som nu.

Smerter er hverdagskost for mange danske børn

Smerter i kroppen er ikke forbeholdt den ældre generation. Daglige smerter er efterhånden blevet hverdagskost for mange børn og unge. Ifølge en undersøgelse fra Syddansk Universitet døjer omkring hver tiende af de 12-13- årige med problemer med ryggen, mens andelen er over 50% for de unge mellem 18 og 20-årige. Og årsagen til smerterne findes blandt andet i børnenes dårlige arbejdsstilling og antallet af stillesiddende timer.

Smerter fra vokseværk og andre skavanker kan lindres med en ergonomisk kontorstol

En ergonomisk kontorstol til børn kan have en stor effekt for dit barns trivsel. Måske oplevede du selv på egen krop, hvordan perioderne med vokseværk i din barn- og ungdom var særdeles smertefulde. Måske var du så heldig, at din skole tilbød dig en hynde til at lindre det værste ubehag. Men mere blev det formentligt ikke til.

I dag er vi heldigvis blevet klogere på dette område. Og betydningen af en ordentlig siddestilling i en god kontorstol er ikke gået ubemærket hen. Derfor findes der den dag i dag et stort udvalg af ergonomiske kontorstole, der er specialfremstillet til børn. Og sådanne modeller kan være en stor lindring for dit barn i perioder med vokseværk, ligesom den kan forebygge generel ubehag.

En ergonomisk kontorstol er en investering i dit barns sundhed og trivsel

Som forældre er ens barn sundhed og trivsel en evig kilde til bekymring. Og det kan give ro i sjælen, når man ved, at man som forælder har iværksat alle de initiativer, man overhovedet formår.

En ergonomisk kontorstol til børn er helt sikkert et sådant initiativ. Det kan nemlig være den lille detalje, der gør forskellen for dit barns daglige trivsel. Sørg for, at kontorstolen er indstillet korrekt, og giv den et jævnligt tjek, så den følger barnet i dets udvikling. Det er stolen, der skal passe til barnet. Det er ikke barnet, der skal passe til stolen.

Suppler den ergonomiske kontorstol til børn med det rette skrivebord

Der kan være mange fordele ved at supplere den ergonomiske kontorstol til dit barn med et skrivebord, der kan følge barnet. Det er stor forskel på behovet hos et mindre barn på 1,30 meter og en teenager på 1,70 meter.

Derfor bør I vælge et bord, der kan hæves og sænkes, så det kan følge barnets udvikling. Samtidig kan hæve/sænke funktionen være medvirkende til at give barnet varierende arbejdsstillinger, hvilket i sidste ende vil mindske smerter og ubehag.

Sæt skærmen i den korrekte højde og undgå nakkesmerter

Skærmen er ofte det helt store centrum på skrivebordet. Men mange timer i krumrygget stilling foran en bærbar computer kan have negative konsekvenser. Det kan nemlig give nakkesmerter og spændinger. Så sæt den bærbare computer på et stativ eller på en lille stabel bøger, så jeres barn kan kigge direkte ind i skærmen uden at skulle bøje nakken.